Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Bap Proje Türleri

Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık, ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların kişisel olarak uzmanlık alanlarında hazırlayacağı bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.

Kırklareli Üniversitesinden veya diğer kurumlardaki farklı disiplinlerden birden fazla öğretim üyesinin birlikte hazırlayacağı araştırma projeleridir. En az iki merkezli ve çok disiplinli olma koşulu vardır. Merkez farklı akademik birimleri, disiplin ise sağlık bilimlerinde anabilim/bilim dalları, diğer alanlarda ise bölümleri ifade eder.

BAP Komisyonu’nun önerisi de dikkate alınarak üniversitemiz senatosu tarafından belirlenmiş öncelikli alanlarda en az iki öğretim üyesinin birlikte hazırlayacağı projelerdir. Bu kapsamdaki projelerin de en az iki merkezli ve çok disiplinli olması zorunlu olup, farklı bölümler ve fakülteler arası işbirlikleri tercih nedenidir.

Yüksek lisans, doktora, uzmanlık tezi ve sanatta yeterlilik çalışmalarını kapsayan, danışman öğretim üyelerinin lisansüstü öğrencileri ile birlikte yürüttükleri, proje değerlendirmesi uzman süreçli gerçekleşen bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. Bu projelerin yürütücüsü, tez danışmanıdır. Bu tür projelerde proje yürütücüsünün dışında sadece lisansüstü tez öğrencisi ve varsa ikinci danışman araştırmacı olarak yer alır. Yüksek lisans tez projeleri, ilgili tez konusunun Enstitü Yönetim Kurulu tarafından kabulünü, doktora tez projeleri ise ilgili tez önerisinin tez izleme komitesince kabulünü takip eden ilk iki başvuru döneminden birinde önerilebilir. Bu projelerin süreleri azami tez süresini geçemez. Lisansüstü tez projelerinin sonuç raporu, tez onaylandıktan sonra sunulmalıdır.

Kırklareli Üniversitesi Fakülte bölüm başkanlıkları veya yüksekokullar, akademik kadrosu olan enstitüler bünyesindeki anabilim dalı başkanlıkları veya merkez müdürlükleri tarafından ilgili birimlerin bilimsel araştırma ve geliştirme altyapısını geliştirmek amacıyla sundukları projelerdir. Kalite arttırma çalışmalarına yönelik projeler de bu kapsamda desteklenebilir.

Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerinin bir sanayi kuruluşu ile müşterek yürüttükleri, bütçesinin en az %50’si ilgili sanayi kuruluşu tarafından karşılanan, uygulamaya yönelik projelerdir.

Üniversitemizin dışındaki ulusal kurumlarca fon desteği sağlanarak uygulamaya geçilmiş olan ve üniversitemiz mensubu öğretim elemanlarının yürütücü olarak görev aldığı bilimsel araştırma projelerinin katma değer yaratma potansiyelinin yükseltilmesinin desteklenmesine yönelik projelerdir.

Kısmen veya tümüyle uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen veya Avrupa Birliği çerçeve programı kapsamında olan ve üniversitemiz mensubu öğretim elemanlarının yürütücü olarak görev aldığı bilimsel araştırma projelerinin katma değer yaratma potansiyelinin yükseltilmesinin desteklenmesine yönelik projelerdir.

Rektörün veya BAP Komisyonu’nun, üniversitemizin bilimsel araştırma altyapısının geliştirilmesi, araştırma potansiyelinin yükseltilmesi veya önem arz eden konularda araştırmaların yapılması amacıyla hazırlayacağı veya konunun uzmanı bilim insanlarına hazırlatacağı özel projelerdir.

Üniversitemizin 4 yıl ve üzeri süre ile lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin, örgün öğretim programlarına kayıtlı, başarılı öğrencilerinin Ar-Ge kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan araştırma projeleridir.

Üniversitemiz araştırmacılarının bilimsel çalışma ve araştırmalarına ait sonuçların yayımlanması suretiyle bilimsel literatüre daha fazla katkı sağlamaları ve bu suretle bilimsel alanda tanınırlıklarının artırılarak araştırma işbirliği potansiyellerinin yükseltilmesine yönelik yaptıkları çalışmaları kapsayan ve Üniversitemiz Yayın Komisyonu tarafından desteklenmesi uygun bulunan bilimsel yayınlarının yayımlanmasına yönelik destek sağlayan projelerdir.

Katma değeri yüksek bilimsel araştırmaların özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla üniversitemiz araştırmacılarının bilimsel çalışmalarından elde edilen çıktılara yönelik fikri mülkiyet haklarının tescil edilmesi, patent veya faydalı model tescili gibi süreçlerde ihtiyaç duyulan giderlere yönelik olan desteklerdir.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.