Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıkça Sorulan Sorular

Proje başvuruları ilgili dönemlerde gerekli dosyalar BAPSİS'e (https://bapsis.klu.edu.tr/) yüklenerek bağlı bulunulan (dekanlık, yüksekokul, enstitü) birim ön değerlendirme kurullarına yapılır.

Doktorasını tamamlamış tüm sözleşmeli Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğretim üyeleri proje yöneticisi olarak BAP başvurusu yapabilir. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ise ancak doktorasını tamamlamış ve tam zamanlı sözleşmesi olan KLÜ'dan bir danışman proje yöneticisi olmak kaydıyla başvuru yapabilir. Daha önce tamamlanmış bir projesi olan öğretim üyeleri proje bitimini takiben iki yıl içerisinde yayın çıkarma zorunluluğunu yerine getirmeden yeni proje başvurusunda bulunamazlar.

Kırklareli Üniversitesi' ne mensup Öğretim Üyeleri (Prof. Dr., Doç. Dr., Öğr. Gör. Dr.) ve doktorasını yapmış Araştırma Görevlisi

Proje başvuruları BAP Koordinatörlüğü web sayfasındaki duyurular dikkate alınarak Mart ve Ekim aylarında yapılır. Başvuruda bulunacak proje yürütücüsü eksiksiz olarak doldurmuş olduğu proje başvuru formunu BAPSİS'e yükleyerek asıllarını bağlı bulunduğu birime teslim ederler.

Proje yürütücüleri aynı anda birden fazla proje başvurusunda bulunamazlar ve yürütemezler.(Ancak yürüttüğü proje devam ediyorken yürüttüğü proje ile ilgili yayını varsa ikinci projeye müracaat edebilir.)

Birimlere yapılan Proje başvuruları, birim ön değerlendirme kurulu tarafından ön değerlendirmeye alınır. Ön değerlendirmesi yapılan projeler Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğüne iletilir. BAP Komisyonu tarafından incelenerek uygun görülen projeler BAP Komisyonu üyesi olmayan iki ayrı hakeme gönderilir. Bu hakemlerin rapor ve görüşlerini dikkate alan Komisyon, proje önerilerinin özgün olup olmadıkları, yapılabilirlikleri, projenin bilime, sanat ve tasarım alanına katkısı, projenin mali portresini de dikkate alarak önerinin desteklenip desteklenmeyeceğine, desteklenecek ise ne ölçüde destekleneceğine karar verir.

2021 yılı için en fazla KDV dahil 20.000.- TL . Yüksek lisans ve doktora tezleri için en fazla KDV dahil 5.000.- TL.

Proje süresi en fazla 36 ay (ek süreler dahil) olabilir.

KLÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Yönergesi uyarınca, projenin asıl yürütücüsünün doktorasını tamamlamış KLÜ öğretim üyesi olması ve proje sonuçlarının her türlü fikri mülkiyet ve telif haklarının Kırklareli Üniversitesi’ne ait olması kaydıyla başka üniversite ya da kurumlarla işbirliği yapılabilir.(Çok disiplinli Proje tipi)

KLÜ Bilimsel Araştırma Projeleri’nin proje ekibinde yer alan tam zamanlı KLÜ öğretim üyelerine proje bütçesinden herhangi bir ücret ödenemez.

Projede çalışanların projenin yürütülmesi için zorunlu olan mülakat, ziyaret, vb. projeye özgü planlanmış ve programlanmış yurtiçi ve yurtdışı konferans katılımları proje önerilerinde bütçelendirildiği ve bu bütçe BAP Komisyonu’nca onaylandığı takdirde KLÜ Senatosunun almış olduğu kararlar doğrultusun da BAP fonundan karşılanabilir.

Kırklareli Üniversitesi senatosunun almış olduğu yurtiçi ve yurtdışı yolluk/harcırah uygulama kararı esas alınacaktır

Araştırmacının kongre / sempozyuma fiili olarak katılımının gerçekleşmesinin akabinde ödeme yapılabilir.

Proje yürütücüsü kabul edilen proje bütçesine göre gerekli satın almalara başlamak istediğinde BAP Koordinatörlüğüne EBYS üzerinden yazı ile ihtiyaç talebinde bulunur. Proje harcamaları için ONAY BELGESİ' nin çıkmasının ardından piyasa fiyat araştırması yapılır, 4734 sayılı KİK 3. maddesi (f) bendi kapsamında doğrudan temin ile alımlar gerçekleşir. Ayrıntı için Proje İşlemleri / Satın Alma menüsüne bakınız.

Raporlar her 6 ayda bir BAPSİS'e yüklenerek sistem üzerinden proje hakemlerinin değerlendirmesine sunulur.

Fasıllar arası aktarım, proje yürütücüsünün gerekçeli başvurusu üzerine BAP Komisyonu'nca karara bağlanır. Proje yürütücüsü fasıl aktarım talebini EBYS ile ilgili formu ekleyerek BAP Koordinatörlüğü'ne iletir.

Proje yöneticisi ek süre/ek bütçe/dondurma talep ve gerekçelerini EBYS'den yazı ile BAP Koordinatörlüğü'ne iletir. Talep, BAP Komisyonu'nca değerlendirilir ve karara bağlanır. Ek süre; proje sonuç rapor tarihinden en geç 1 ay öncesinden talep edilir ve verilecek süre bir yılı aşamaz, ek bütçe ise toplam proje bütçesinin %50 sini aşamaz.

Projenin sözleşmede belirtilen tarihte tamamlanması gerekmektedir. BAPSİS üzerinden Hakemlere gönderilen sonuç raporu değerlendirilmesinden sonra üç ay içerisinde tüm araştırma sonuçlarını içeren ve BAP Komisyonunca belirlenen kurallara göre hazırlanan KESİN SONUÇ RAPORU olarak Komisyona sunulur. Komisyon sonuç raporunu olduğu gibi kabul edilebilir veya revize edilmesini isteyebilir. Değerlendirme sonucu BAPSİS üzerinden takip edilir.

Evet. Proje yürütücüsünün proje bitiminden itibaren 2 yıl içerisinde projesini alan endekslerince taranan hakemli dergilerde uluslararası bir bilimsel makale, sergi veya kitap içerisinde bölüm niteliğinde yayına dönüştürmesi zorunludur. Proje yöneticileri, proje konusu ile ilgili en az bir çalışmasını yayınlamamışsa veya yayına kabul edildiğini belgelememişse yeni proje başvurusunda bulunamazlar.

Çıkacak yayında araştırmanın proje numarası belirtilerek KLÜBAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklendiği belirtilmelidir

Proje başvurusu veya yürütülen bir proje ile ilgili herhangi bir talepte bulunma işleminin proje yürütücüsü tarafından yapılması zorunludur

Evet. Tez projesi başvurusu için araştırmacıların yürütmekte olduğu diğer projeler bulunması engel teşkil etmemektedir.

Hayır. Araştırmacılar danışman oldukları tez çalışmaları ile ilgili olarak sayı sınırlaması olmadan proje başvurusunda bulunabilirler.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.